• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Posted by TheFonz - - 1 comments

1. Jelajah Kg part 1 - Loughborough

2. Try pronoucing Loughborough mase nak beli tiket train & bus membuatkan pakcik counter di London terkebil2 memikir manelah aku nak pi (mase tu aku pronouce as La-be-re). Akhirnye, setelah aku terpakse spell the word sebijik sebijik, barulah pakcik tu habaq (Oh, so you are going to Luv-bra). In this situation, after 13 hours flight from KL where I did not sleep at all, rase cam nak lempang je Queen Elizabeth sebab bagi name tempat ejaan punyelah complicated, nak sebotnye senangje. Loughborough is about 150 miles north london, 3 hours journey by bus or you can opt for their national train which takes you about 1 & half hours. Harge tiket, tak mahal, cheapest way is by bus ( 16pound(p) on counter / 5p online),kalu naik train (45p on counter/ 16p online). Both are one way. In this country, pape pn kalu beli online akan jadi murah, so kene plan dari awal2.

3. I opted for the bus since tu yg paling murah. Kat sini the whole long distance bus operated by 1 companyje, National Express. So kat sini takdelah jumpe ulat-ulat pakai walkie talkie bertanyekan " adik manis, mau pigi mana? JB, Singapore, Penang?". Bus going out of London akan operate dr Victoria Coach Station. Bus station pong superb, susah la nak jumpe asap berkepol2, and then plak bus akan leave sharp bile time dah sampe. Mase bus driver tu tanye aku nak pi mane, dgn confident lagi senyum sampe pipi aku menjawab " Im stopping at Luv-Bra". Paham jugak bus drebar tu ek. So the bus departed at 9pm dgn memakai sit belt dlm bus (compulsary ok!!).Sampe pn around midnight dgn keadaan yg sgt letih and the worse part jet leg.

4. Bandar Loughborough secara generalnye sekecik Tanah Rata + Brinchang. Most of the population are student ( Loughborough University), selebihnye adelah geng2 pakcik and makcik veteran, in their late 40's and 50's, macam tempat org pencen2 plak. Town centre is cool, dont be surprise sekecik2 bandar ini, you can get Clarks, Topshop, Dorothy Perkins (DP), Marks & Spencer and byk lagi.


The house that hosted me for 2 weeks, thanks to "pipi tembam", "156cm tinggi" and "amma"
for the accommodations. Moge2 dimurahkan rezki kome bertige ek


Loughborough Thursday market. Nampak tak Go-Kart version org tue tu.
Popular among the elderly here. Sane sini user friendly mende tu


Fruits and vege are fresh from the farm. Not a single earth can be found,
even dekat akar2nye. Jangan harap nak dpt kangkung, kailan, sawi. The rest can be found


Loughborough town centre.

Dogs here sgt dihormati, merate2 ade org bwk anjing. No stray dogs at all. Nampak tak van
putih kat belakang tu. They sell the best quater pounder yg pernah aku bau. The grill the mushroom and the onions, kemdian ntah ape sauce yg die letak. To bad, its none halal.


See how cheap is fruits over here. The strawberries is 10 times sweeter than you get here. Pisang plak begitu montel sekali. All this you can eat around 1p. Kalu nak tutup, die kasi 2 kotak stoberry for a pound. Fruits are one of the local stuff that I enjoy the most

Town centre, lotsa pigeon hanging around

Atok and Opah merate kat sini, tapi depa sungguh romantik walaupun dah tue

One of the shopping centre kat sini. Tak byk pong.

Marks & Spencer ibarat kedai runcit pak abu di sini, bersepah merate2

JJB sports, equavalent to our Al-Ikhsan. Tapi 5 kali gande besar kot

Malaysia Boleh!!!!

5. Jelajah Kg part 2, I'll tell about the land of Robin Hood, Nottingham later

P:s - SELAMAT HARI RAYA & MAAP ZAHIR DAN BATIN

One Response so far.

  1. Laily says:

    luv-bra? muehhehe niceeeee.

    finally, an update!!

    oohhh aku byk citer bab-bab kantoi ngan ko nih nanti laa kita chatting wokess. enjoy your eid :) taun dpn dah berdue dah :P